شورشیان سوری با قرائت بیانیهای در تلویوزیون رسمی سوریه از «سرنگونی» بشار اسد خبر دادند. آنها میگویند بشار اسد سوریه را ترک کرده است و کنترل دمشق پایتخت را به دست گرفتهاند. محمد جلالی، نخستوزیر سوریه سحرگاه روز یکشنبه و پس از ورود مخالفان و پیشروی در دمشق، آمادگی خود را برای همکاری با هر رهبری که منتخب مردم باشد، اعلام کرد. ابومحمد جولانی، رهبر هیئت تحریر شام هم اعلام کرد که نهادهای عمومی کشور تا زمان انتقال قدرت، تحت نظارت نخستوزیر سابق باقی خواهند ماند.
هماکنون القاعده از شورشیان خواسته است برای تقابل با «یهودیان و صلیبیها» (اشاره به تمامی مسیحیان) آماده شوند.
نیروهای حافظ حرم: از حججی تا کیومرث پورهاشمی
امروز در نیمه های شب خبر سقوط دمشق منتشر گردید. در سالهای گذشته مردم ایران همپای سیاستهای نظام جمهوری اسلامی درگیر تحولات حاکمیت در سوریه بودند. سوریه که اساس آن بر مبنای ناسیونالیسم عربی بنا شده بود، همواره در طول جنگ ایران و عراق از معدود کشورهایی بود که در کنار ایران ایستاد و برخلاف کشورهای عربی دیگر از صدام حسین حمایت نکرد و به او تجهیزات جنگی برای کشتار مردم ایران منتقل نکرد.
حاکمیت جمهوری اسلامی نیز به پاس این دوستی با سوریه شاید تا آخرین لحظات در کنار بشار اسد ایستاد ولی شدت اسلامیزه شده تحولات در سوریه به قدری بود که مردم اندک آزادی های اجتماعی (و غیر سیاسی) سوریه را در پای اسلامیت رادیکال سلفی و مبارزه با حکومت توتالیتر اسد فدا کردند و در نهایت تن به حاکمیت شورشیانی دادند که مانند جعبه در بسته از اندیشه های توامان مدنی و غیر مدنی تشکیل شده است.
اندیشه هایی که از یک سو بشار اسد را جنایتکار میداند و از سوی دیگر در کشتار مردم سوریه و بیش از نیم میلیون قربانی نقش داشته است.
به هر حال آنچه مسلم است ایران در سوریه از محسن حججی تا کیومرث پورهاشمی، جوانانی را از دست داد که میخواستند از بقعه بانو زینب و رقیه محافظت کنند. بقعه ای که جان هزاران ایرانی برای حفاظت از آن فدا شد ولی خداوند سوریه آن را به کسانی واگذار کرد که اصولا احترامی برای آن قائل نبودند.
داستان ایران هم همین خواهد شد اگر حاکمان جمهوری اسلامی برای مردم ایران احترام قائل نباشند، بر گردن دانش آموز ایرانی قلاده بیاندازند که اگر ما نبودیم ایران اسیر داعش شده بود، در اکباتان فریاد بزنند ما در سوریه جنگیده ایم شما که چیزی نیستید. افتخاراتتان برای خودتان خواهد بود و از دست خواهد رفت اگر برای کرامت مردم احترامی قائل نباشید.
یاد جوانان ایرانی که در خاک سوریه شهید شدند گرامی باد. جان و ناموس ایرانی گرامی باد.
تحولات سوریه و حملات آمریکا و اسرائیل
ابومحمد جولانی، رهبر هیئت تحریر شام که با سرنگونی بشار اسد اکنون شخص اول سوریه محسوب میشود، امروز بدون هماهنگی قبلی، از مسجد بزرگ اموی در دمشق قدیم بازدید کرد، لحظهای که هیچکس نمیتوانست ۲۴ ساعت قبل از آن تصورش را بکند.
او که در میان فریاد شادی مردم سخنرانی میکرد در بخشی از اظهاراتش گفت در دوران بشار اسد «سوریه رها شده بود و به جولانگاهی برای امیال ایران بدل شده بود اما امروز همه میتوانند – اینجا – آزادنه نفس بکشند».
آقای جولانی در این سخنرانی از کشتهشدگان جناح مخالف دولت بشار اسد که از سال ۲۰۱۱ تاکنون در نقاط مختلف سوریه مبارزه کرده بودند به عنوان «شهید» یاد کرد و از آنها قدردانی کرد.
او فتح دمشق و سرنگونی بشار اسد را متعلق به «همه مسلمانان» دانست و گفت که اکنون «برگ جدیدی از تاریخ در منطقه رقم خورده» است.
اما ماجرا فقط پیروزی یک گروه مسلمان افراطی نامتجانس بر یک حکومت دیکتاتوری نیست، موضوع اینجاست: همزمان گزارشگران از شنیده شدن صدای انفجار در دمشق خبر دادند که گزارشهای تایید نشده آن را به حملات هوایی اسرائیل نسبت دادهاند اما این کشور در این باره اظهارنظر نکرده است.
عصر یکشنبه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، گفت که به دستور او نیروهای آمریکایی حملات هوایی برای هدف قرار دادن دقیق مواضع داعش در خاک سوریه انجام دادهاند. پنتاگون کمی بعد از اظهارات آقای بایدن گفت که ۷۵ حمله هوایی صورت داده است.
موضوع مردمی هستند که تجاوز آمریکا و اسرائیل را به خاک و کشتار خود را بوسله آنان پذیرفته اند و حتی بر اساس امیال آنان رفتار میکنند و در عوض مردانی را که برای حفاظت از جان و مال و ناموس آنان جنگیده اند تکفیر میکنند. موضوع رسانه هایی هستند که امروز از آزادی سوریه میگویند و برای تصاویری که فردا شاهد آن خواهید بود تخمه میشکنند، دخترانی که با شال در خیابان ها میگردند و تحت حاکمت همین جماعت در ادلب از برقراری کلاسهای تدریس برای کودکان پسر محروم بوده اند.
، سرویس امنیت عمومی «هیئت تحریر الشام» (جبهه النصره سابق) در گذشته، موج دستگیری شش معلم از جمله یک معلم زن را به اتهام ارائه دروس مختلط به دانش آموزان سوم مقدماتی در خانههایشان، اعلام کرده بود.
«محمد الجولانی»، رهبر جبهه النصره، حکومت خود را در ادلب با دستگیریهای پیاپی آغاز کرد که طی آنها حتی زنان باردار نیز در امان نبودند.
به گفته «لوی عرمون» فعال رسانهای (با نام مستعار) از ادلب، مراکز اشتغال زنان مانند کارگاههای خیاطی، صنایع دستی، مراکز رادیوهای محلی و نهادهای خدماتی ویژه زنان نیز هدف اینگونه یورشها قرار گرفتند.
او در مصاحبه با «العربیه» افزود: «زندانهای الجولانی مملو از صدها ربودهشده بدون محاکمه است و سیطره امنیتی او، زنان را بیرحمانه هدف گرفته و بیشتر آنها در معرض شکنجه گوناگون قرار دارند.»
فروش دختران اسیر
عرمون به گسترش و تعداد بالای بازداشتگاهها که بیشتر آنها مخفی و محرمانه هستند، اشاره کرد. به گفته او هرکس وارد این بازداشتگاهها نظیر زندان «عقاب الاثری» در جبل الزاویه شود، به ندرت زنده بیرون می آید.
او افزود: «بسیاری از این زندانیان به عنوان دشمن حاکمیت جبهه النصره در نظر گرفته شده و مورد شکنجه بیرحمانه قرار میگیرند به طوری که پس از آزادی معمولا دچار عوارض گوناگونی نظیر اختلال حافظه و بیماریهای روانی و بدنی خطرناک میشوند.»
به گفته عرمون برخی از زندانیان که پس از آزادی از کشور خارج شدند، فاش کردند که دختران زندانی از فرقه ایزدی و زنان کرد مسیحی بهویژه از عفرین، در بازار بردگان شهر الرقه فروخته شدند.
نتیجه گیری» اینجاست که باید به ماهیت پیروزیهای تبلیغاتی غرب علیه خودتان شک کنید: در گزارش شبکه حقوق بشر سوریه پیش از آغاز سیرک تبلیغاتی به هدایت آمریکا آمده است، دستکم 500 غیرنظامی شامل 71 کودک و 77 زن در اثر شکنجه به دست هیئت تحریرالشام کشته شدند.