وزیر خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری با وزرای خارجه عراق و سوریه اعلام داشت:
گروههای تروریستی تکفیری که بدون تردید در یک توطئه آمریکایی و صهیونیستی این حملات را انجام میدهند. اگر کسی نقش صهیونیستها را در طراحی این توطئه نادیده بگیرد اشتباه میکند.
گروه تحریرالشام حملاتی علیه مردم و دولت سوریه آغاز کردند که دولت، مردم و ارتش سوریه در حال مقابله با آنها هستند و ما در این جهت حمایت خود را اعلام کردیم.
طی هفته اخیر گروه تحریرالشام سه شهر بزرگ سوریه را بدون مقاومت چندانی تصرف کرده و عملا نیروهای سوریه ای بدون درگیری عمده از شهرها عقب نشینی کرده اند. نیروهای مستشاری ایران و نیروهای متحد بشار اسد نیز به صورت جدی وارد درگیریها نشده اند.
اما طراحی و زمان بندی حملات به گونه ای بوده که به طور یقین تضعیف حزب الله لبنان پس از حملات صهیونیستها و ویرانی نقاط مسکونی لبنان به عنوان متحد اصلی بشار اسد .و نیز فعالیت پدافند و حملات هوایی اسرائیل بر فراز سوریه را مد نظر داشته است.
به صورت قطعی طراحی این سناریو جنگی داعشی ، فعالیت رژیم جنایتکار اسرائیل بر فراز آسمان سوریه و نیز احتمال حمله به تجمعات جنگی نیروهای شیعی و ایرانی را لحاظ کرده است. به ظن قریب به یقین صهیونیست ها و دولت آمریکا در پشت پرده دواعش در حال عروسک گردانی و تخریب سیستمها و نظامهای مدنی در خاورمیانه نقش دارد.
مشخصا برخی از اهداف گروه تحریر الشام و گروههایی که از سوی آمریکا و ترکیه حمایت میشوند یکی نیست. اما به وضوح مجموعه این گروهها برای تخریب ارتباط زمینی میان ایران و سوریه و ایجاد حکومتی آمده اند تا مردم خاورمیانه را چند صد سال به عقب بازگرداند. مردمی که تحریم و فشار خارجی و استبداد داخلی همواره در عقب نگاه داشتن آنها با هم دست اندرکار و همدست بوده اند.
بخشی از بدخواهی این گروهها به تخریب دکترین اتحاد خاورمیانه بزرگ باز میگردد، اتحاد خاورمیانه ای که در آن مردم کشورهای خاورمیانه بتوانند بدون مانع از مرزها عبور کرده و تجارت و بازار آزاد در سراسر خاورمیانه برقرار باشد تا برای نسلها آتی آینده و امنیت تجاری و رفاه شغلی فراهم باشد. گروههایی که در مرزهای کوچک و با سمفونی و ارکستر آمریکایی کودتا میرقصند و امیدوارند که ارتباط با آمریکا مشکل بنیادین آنها یعنی انحصارطلبی و اصلاح ناپذیری آنها را در مقابل سایر آحاد مردم حل کند.
آنچه مسلم است، چالش گروههای قارچ مانند اسلام گرا در مقابل حکومتهای مستبد کابوسی است که مردم خاورمیانه هر از گاه باید تحمل کنند و تاریخ نشان داده که حکومتهای مستبد هر چند ناصواب و آرام، رویکرد مصلحانه و کم خرج تری نسبت به تغییرات اجتماعی دارند.
“