آیا کسی که از چاه بیرون بیاید یوسف میشود؟
در کتابها از کسی سخن گفته که بوسیله برادرانش در چاه انداخته میشود و در نهایت نجات میابد، این در چاه انداختن میتواند کنایه از این باشد که آدمی به واسطه کسانی که به آنها اطمینان دارد به جایگاهی درآید که از آن نجاتی نباشد، در واقع متافور برادران یوسف در این گفتار میتواند مومنینی باشند که به درستی مطلب و کاری که انجام میدهند سخت ایمان داشته باشند ، در قران آمده است که مومنان مانند برادران هستند. آیا این برادران همانانی نیستند که امثال میرحسین موسوی، حسینعلی منتظری و بسیاری دیگر را در چاههایی وارد کردند که از در و دیوار آنها خون و ظلم و ستم میبارد؟ به هر حالی حقیقت اینست که برخی برادران مانند این مومنان که از درک نیک و بد اعمالی که انجام میدهند آگاهی ندارند آدمی را در چاههایی می اندازند که بیرون آمدن از آن بسیار دشوار است. پروانه سلحشوری شاید یکی از کسانی باشد که مایل است از چاه بیرون بیاید، این بیرون آمدگان مانند میرحسین موسوی و منتظری ممکن است در زندان بروند ولی انسانهای عزیزی هستند زیرا دیوارهای خون آلود زندان را دیده و با رشادت و خطر کردن خود را از خوابیدن در چاه ظلم رهانیده اند. البته بسیاری کسان هستند که با خون بهای این بیرون آمدن را پرداخته اند. زنده یاد محسن روح الامینی فرزند یکی از همین چاه خفتگان ج. اسلامی بود که با خون خویش بهای خدمت به اهریمن جهل را پرداخت. در واقع ج. اسلامی هیچ شباهتی به قله هایی که آدمی میتواند به آن دست پیدا کند ندارد و نجات یابد ندارد، اگر به کشتی نوح هم ماننده کنیم که باید گفت حیوان ها به کشتی نوح سوار میشوند و آدمیان در سیلاب آن جان میسپارند، در واقع ج. اسلامی بیشتر به چاهی مانند است که هر فسادی در نهایت به او باز میگردد و متافوری از چاه و سقوط است. مراد ما از این نگارش این نیست که دستهای خون آلود آمریکا و غیره را از آنچه کرده اند پاک کنیم، منظور ما اینست که این دنیا هزاران چاه دوزخی دارد که ج. اسلامی فقط یکی از اعماق آن است.
نطق پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس که در انتخابات آینده نامزد نشده، جنجال آفرین شد. تعدادی از نمایندگان نزدیک به جناح محافظهکار و جبهه پایداری در صحن مجلس به نشانه اعتراض به سمت او رفتند و به نوشته رسانههای ایران مجلس برای لحظاتی دچار “تشنج” شد.
خانم سلحشوری در جریان نطقش به اعتراضات آبان ۹۸ اشاره کرده و همچنین از “مادران داغدار” در این حوادث مر سخن گفته است.
به نوشته خبرآنلاین خانم سلحشوری در نطقش نسبت به وضعیت اداره کشور و شرایط امروز جامعه انتقاداتی را نیز مطرح کرده است.
بنا به نوشته کانال تلگرام امتداد وابسته به حزب اتحاد ملت، وی در بخشی از سخنانش گفته است: “اعتراضهای سال های ۷۸ و ۸۸ و همچنین دی ماه ۹۶ و آبانماه ۹۸ اعتراضهایی بوده که همواره مطالباتی در آن وجود داشته است، اما امروز معترضین اغلب جوانانی هستند که به دنبال اشتغال و یک زندگی مطلوب انسانی و اجتماعی هستند”.
به گفته خانم سلحشوری “مشکل در این است که ما گفته ایم ما این سبک زندگی را انتخاب کرده ایم. آیا به راستی جوانان ما این سبک زندگی را انتخاب کردند؟”
در بخش دیگری وی گفته است: “ما در ساختارها، دوگانه ارگان ها و حتی چندگانه هایی داریم که همه حکم می رانند؛ چند دولت؟ چند اطلاعات؟ چند نهاد موازی؟ و نهایتاً حاکمیت دوگانه که از مسئولیت پذیری فرار میکند و با بازی ” کی بود کی بود من نبودم” مملکت را اداره میکند.”