قتل یک بانوی ایرانی به دست وزیر سابق علوم و آموزش و پرورش: محمد علی نجفی

کوتاه سخن اینکه فارغ از هر سیاستی، فرهنگ و آموزش ما به دست کسانی سپرده شده که برای خفه کردن صدای اسلحه از بالش استفاده میکنند، آنها در برنامه ریزی برای خفه کردن صدا تبحر دارند ، آیا چنین کسی و کسانی میتوانند سابقه قتل و برنامه ریزی برای قتل نداشته باشند؟ از هر سیاست و جناحبندی که بگذریم ، فرهتگ و آموزش در ایران در خطر است. ایشان در جایگاه متهم ممکن است قتل همسر سابقش را توجیه کند ولی در جایگاه وزیر چگونه میتوان انتخاب یک قاتل را برای تربیت فرزندان این کشور توجیه کرد. این است که رفع این اتهام باید از سوی تمام کسانی که چهل سال ایشان را در حوزه های فرهنگی گمارده اند انجام گیرد. این افراد اکنون متهم به تبانی برای انتخاب افراد ناصالح برای تربیت فرزندان این مرز و بوم هستند.

عدالت تکمیلی

محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به قتل میترا استاد گفت که او “مهدورالدم” بودن میترا استاد را اصلا در دفاعیات مطرح نکرده است. آقای نجفی همچنین گفته است “در هیچ جا و هیچ زمانی، در مورد همسر مقتولش از لفظ “پرستو” استفاده نکرده است.

آقای نجفی وکیل خود را هم برکنار کرده است.

دختر، داماد و برادر محمد علی نجفی اولین افرادی بودند که در دومین جلسه دادگاه پرونده قتل میترا استاد وارد دادگاه کیفری شدند.

در نخستین جلسه دادگاه، محمد شهریاری، نماینده دادستانی بخشی از دستنوشته آقای نجفی را خواند که در فاصله بین قتل خانم استاد و تسلیم شدن به پلیس نوشته شده است. در آخرین بخش این دستنوشته آقای نجفی نوشته است که به این نتیجه رسیده است که مقتول “مهدورالدم” است و برای همین کار را “یکسره” کرده است.

آقای نجفی در دومین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه کیفری یک تهران گفت “بازپرس می‌خواست مهدورالدم بودن میترا را در دهان من بگذارد”. او اضافه کرد که “آنچه نوشتم با عجله و به صورت غیردقیق بود، من عنوان مهدورالدم را اصلا در دفاعیات مطرح نکردم”.

تکمیلی

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران از محکومیت محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران به قصاص نفس توسط دادگاه بدوی خبر داده است.

براساس این خبر شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمدرضا محمدی کشکولی، آقای نجفی را در پرونده قتل متیرا استاد همسر دوم‌اش را به قصاص محکوم کرده است. این حکم قابل تجدیدنظرخواهی است.

دادگاه محمدعلی نجفی در سه جلسه برگزار شد که آخرین جلسه آن ۳۱ تیر بود.

وکلای آقای نجفی در جلسات دادگاه قتل میترا استاد را “شبه عمد” خواندند، اما نماینده دادستان آن را قتل عمد دانسته بود.

دادستانی تهران، آقای نجفی را متهم به “قتل عمد، حمل و نگهداری سلاح غیر مجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح” کرده بود.

در دومین جلسه دادگاه ( چهارشنبه ۲۶ تیرماه) پسر میترا استاد با حضور در دادگاه تقاضای قصاص نجفی را کرده بود.

قاضی پرونده در آخرین جلسه دادگاه اعلام کرده بود که حکم نهایی “در مهلت قانونی” صادر خواهد شد.

میترا استاد روز سه‌شنبه ۷ خرداد در محل سکونتش واقع در سعادت آباد تهران بر اثر شلیک گلوله به قتل رسید.

آقای نجفی می‌گوید که از مدت‌ها پیش با همسرش اختلاف داشته و آن روز پس از آنکه تنش‌ میان‌شان بالا گرفت، به قصد ترساندن همسرش با سلاح وارد حمام شد و پس از درگیری فیزیکی چند تیر به همسرش شلیک کرده که منجر به کشته شدن او شد.

به گفته پلیس سلاحی که آقای نجفی نگهداری می‎کرده است از سال ۱۳۹۴ مجوز نداشته است و به همین علت یکی از سه اتهام او در کیفرخواست “حمل و نگهداری سلاح غیر مجاز” عنوان شده است.

آقای نجفی گفته است این سلاح از سال ۱۳۶۰ و در زمانی که وزیر فرهنگ و آموزش عالی بوده در اختیارش بوده و خبر نداشته که تاریخ مجوز آن منقضی شده است.

در اولین جلسه دادگاه محمد شهریاری، نماینده دادستانی با قراعت کیفرخواست گفت: “در صحنه دست نوشته‌ای (از محمدعلی نجفی) کشف شد که در آن نوشته شده بود ‘در طول یک سال و اندی گذشته تمام سعی خود را کردم تا بدون خونریزی مشکلات را با میترا استاد حل کنم، اما او هیچ نصیحتی را پذیرا نبود حتی پیشنهاد دادم که تمام حق و حقوقت را پرداخت می‌کنم؛ اما او به من می‌گفت در وهله اول برای گرفتن انتقام از همسر و دخترت آمده‌ام و تا خیانت نکنم و با مرد‌های اجنبی همبستر نشوم دست بر نمی‌دارم.”

مادر میترا استاد به روزنامه ایران گفته بود که درخواست قصاص دارد و از خون دخترش نمی‌گذرد و مسعود استاد، برادر میترا استا به روزنامه جام جم گفت که خواهرش نه قبل از ازدواج با محمدعلی نجفی و نه بعد از آن، وابسته به هیچ‌کدام از نهاد‌های امنیتی نبود. قتل او سیاسی نبود و فقط به خاطر اختلاف خانوادگی رخ داده و خانواده‌اش خواستار قصاص محمد علی نجفی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *